Στη συνέχεια, το ιδιωτικό εργαστήριο επεξεργάζεται τα αποτελέσματα, κάτι που μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες.

Στη συνέχεια, το ιδιωτικό εργαστήριο επεξεργάζεται τα αποτελέσματα, κάτι που μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες. Στη συνέχεια αναφέρονται ηλεκτρονικά στο κράτος. Στη συνέχεια, η κομητεία έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες και τις δημοσιεύει στις καθημερινές ενημερώσεις της κομητείας Maricopa.

Το κρατικό εργαστήριο είναι συνήθως πιο γρήγορο, είπε η Sunenshine, αλλά σχετικά λίγες δοκιμές υποβάλλονται σε επεξεργασία εκεί. Από τα 3.962 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα που αναφέρθηκαν από κρατικούς υγειονομικούς αξιωματούχους την Τετάρτη, μόλις 203 επιβεβαιώθηκαν από το κρατικό εργαστήριο.

"Είναι λίγο περίπλοκο, αλλά γι’ αυτό μπορεί να χρειαστούν έως και οκτώ ημέρες, αλλά μερικές φορές έχουμε αυτά τα αποτελέσματα μόλις λίγες μέρες", είπε ο Sunenshine.

Στην κομητεία Coconino, η οποία αυτή τη στιγμή έχει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ των 15 κομητειών της Αριζόνα, οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας κατανοούν ότι υπάρχει τόσο έλλειψη τεστ όσο και υστέρηση των αποτελεσμάτων, επομένως τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν επηρεάζουν την απόκρισή τους, δήλωσε ο επιδημιολόγος της κομητείας Μάθιου Μάουρερ.

«Γνωρίζοντας ότι δεν έχουμε επαρκή προμήθεια κιτ δειγμάτων συλλογής και υλικά για τη συλλογή δειγμάτων, πρέπει να θεραπεύουμε άτομα που είναι άρρωστα και εμφανίζουν συμπτώματα του COVID-19 το ίδιο», είπε ο Maurer. «Ανεξάρτητα από το αν είστε σε θέση να κάνετε εξετάσεις ή όχι, οι παρεμβάσεις μας εξακολουθούν να είναι οι ίδιες».

Ο Maurer είπε ότι σε σύγκριση με τις πρώτες ημέρες του κοροναϊού, η ταχύτητα αναφοράς δοκιμών έχει βελτιωθεί σημαντικά. Κατά μέσο όρο, η κομητεία λαμβάνει αποτελέσματα που αναφέρονται στην πολιτεία περίπου τέσσερις ημέρες από την ημερομηνία της δοκιμής. Το εύρος από μία ή δύο ημέρες έως και οκτώ ημέρες εξαρτάται από το πού συλλέγεται το τεστ και πού αποστέλλεται για επεξεργασία.

Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν οπουδήποτε από δύο ημέρες έως 12 ημέρες, όπως έχει δει η Αγγλία στην κομητεία Pima.

Πώς τα εργαστήρια μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα

Αρχικά, οι δύο κύριες ιδιωτικές εταιρείες δοκιμών, η Sonora Quest και η LabCorp, έπρεπε να στείλουν τις δοκιμές εκτός κράτους για να ολοκληρωθούν, είπε η Αγγλία. Μέχρι τις 20 Μαρτίου, η Sonora Quest είχε αρχίσει να επεξεργάζεται δοκιμές στα Τέμπη, όπου ελέγχονται όλα τα δείγματα επιχρίσματος που χειρίζεται η εταιρεία.

Μεταμορφώστε την ιστορία του συκωτιού σας με το Alkotox. Αποκτήστε την προμήθεια σας στη διεύθυνση https://alkotox-website.com/el/ και διεκδικήστε ξανά την υγεία σας.

Τα εργαστήρια στέλνουν μια λίστα με θετικά τεστ στο κράτος ηλεκτρονικά κάθε μέρα, είπε η Αγγλία. Ωστόσο, πολλές φορές, η βάση δεδομένων περιλαμβάνει μόνο το όνομα ενός ατόμου και τον πάροχο ή την εγκατάσταση που παρήγγειλε τη δοκιμή, είπε. Στη συνέχεια, η κομητεία πρέπει να επικοινωνήσει με τον πάροχο για να λάβει στοιχεία επικοινωνίας για το άτομο που βρέθηκε θετικό, είπε. Συνήθως δεν παίρνουν αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση.

«Αυτό μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις προτού καταφέρουμε να φτάσουμε στο τέλος, να μάθουμε οτιδήποτε για το άτομο, να μιλήσουμε με τις επαφές του νοικοκυριού τους, να βεβαιωθούμε ότι όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και ούτω καθεξής», είπε.

Η Sonora Quest μέχρι στιγμής έχει αναφέρει περισσότερα από 27.000 αποτελέσματα δοκιμών στο κρατικό τμήμα υγείας. Ο μέσος χρόνος διεκπεραίωσής τους για δοκιμαστική επεξεργασία στην τοποθεσία των Τεμπών είναι 36 ώρες. Αυτό σημαίνει κατά μέσο όρο, χρειάζεται μιάμιση μέρα για να μάθει ο γιατρός το αποτέλεσμα της εξέτασης αφού το εργαστήριο λάβει το δείγμα, σύμφωνα με τον Brian Koeneman, επιστημονικό ιατρικό διευθυντή της Sonora Quest.

Η Sonora Quest στέλνει όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών της στην πολιτεία μία φορά την ημέρα. Στη συνέχεια, είναι στα χέρια του κράτους να τακτοποιήσει και να εμφανίσει τα αποτελέσματα δημόσια. Δεν είναι σαφές πόσο χρόνο διαρκεί αυτή η διαδικασία. Ο Koeneman είπε ότι οι οκτώ ημέρες φαίνονται μακροχρόνιες.

«Δεν ξέρω πού θα φτάσει αυτό το δείγμα για οκτώ ημέρες» είπε ο Koeneman. «Αλλά αν είναι καθυστερημένα, μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να φτάσουν στη δοκιμή, πράγμα που θα φτάσει σε αυτό. δείγμα», είπε για άλλα εργαστήρια.

Όσον αφορά το Sonora Quest, ο Koeneman είπε ότι δεν γνωρίζει καμία καθυστέρηση δοκιμής. Μόλις το εργαστήριο βρει αποτελέσματα, αποστέλλονται στον ιατρό και στο κρατικό σύστημα.

Έλλειψη προμηθειών δοκιμής, γνώσεων

Ο Koeneman είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη σε μπατονέτες και συσκευές συλλογής που απαιτούνται για την κάλυψη της ζήτησης ασθενών και παρόχων για εξετάσεις.

Προβλήματα που προκαλούν καθυστερήσεις ή επηρεάζουν την απόκριση στον ιό, όπως η έλλειψη αρκετών πλαστικών επιχρισμάτων για τη λήψη δειγμάτων, έχουν εκπλήξει την Αγγλία στην κομητεία Pima.

«Με προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν μπορούμε, ακόμη και τόσο μακριά, να παράγουμε αρκετό ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και μπατονέτες. Απλώς… είναι μπερδεμένο. Αλλά εδώ είμαστε», είπε.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που θα αποφασίσουν πότε μπορούν να χαλαρώσουν οι παραγγελίες κοινωνικής αποστασιοποίησης χρειάζονται πρώτα καλές πληροφορίες, είπε η Αγγλία.

Οποιαδήποτε εικασία σχετικά με το εάν αυτές οι εντολές μπορούν να αρθούν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ο λάθος τρόπος να εξετάσουμε το θέμα, είπε.

Αντίθετα, είπε η Αγγλία, πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν ορισμένα μέτρα: Πρέπει να γίνουν άφθονες δοκιμές για οποιονδήποτε το θέλει ή το χρειάζεται, μια σταθερή κατανόηση ότι έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ την κορύφωση των κρουσμάτων, ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με επαρκείς πόρους και ένα κοινό σύστημα υγείας που μπορεί να βασιστεί σε δοκιμές αρκετά καλά για τη διεξαγωγή ερευνών και την ανίχνευση επαφών για την αποκοπή μετάδοσης.

"Εάν τα βάλουμε όλα αυτά στη θέση τους, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να χαλαρώνουμε ένα μέρος της κοινωνικής άμβλυνσης ένα βήμα τη φορά και να δούμε τι θα συμβεί", είπε. «Αλλά αυτό δεν θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα».

Επικοινωνήστε με τον δημοσιογράφο στο Alison.Steinbach@arizonarepublic.com ή στο 602-444-4282. Ακολουθήστε την στο Twitter @alisteinbach . Επικοινωνήστε με τη ρεπόρτερ Rachel Leingang μέσω email στη διεύθυνση rachel.leingang@gannett.com ή τηλεφωνικά στο 602-444-8157 ή βρείτε τη στο Twitter και το Facebook .

Υποστηρίξτε την τοπική δημοσιογραφία. Εγγραφείτε στο azcentral.com σήμερα.

Τα κρούσματα COVID-19 στην Αριζόνα, η ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό, ξεπερνούν πλέον τα 5.700, με 249 γνωστούς θανάτους, σύμφωνα με νέους αριθμούς που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας της Αριζόνα.

Τα συνολικά εντοπισμένα κρούσματα της Αριζόνα αυξήθηκαν σε 5.769, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της πολιτείας. Πρόκειται για αύξηση 310 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ή 5,7%, από την Τετάρτη, όταν το κράτος ανέφερε 5.459 εντοπισμένα κρούσματα και 229 θανάτους.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της κομητείας Maricopa πλησιάζουν πλέον τα 3.000, σύμφωνα με τους αριθμούς της πολιτείας. Και οι 15 κομητείες της Αριζόνα έχουν αναφέρει τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αριζόνα είναι πιθανότατα υψηλότερος από ό,τι υποδηλώνουν οι επίσημοι αριθμοί λόγω των ορίων στις προμήθειες και στις διαθέσιμες δοκιμές, που οδήγησαν στην έκδοση κατευθυντήριων γραμμών από την πολιτεία που περιορίζουν το ποιος πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση.

Η πολιτεία ενημέρωσε το πακέτο δεδομένων COVID-19 αυτή την εβδομάδα για να δείξει τα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επίπεδο πολιτείας και κομητείας. Ο νέος πίνακας ελέγχου παρέχει επίσης πιο λεπτομερή δεδομένα νοσηλείας και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό των ατόμων με τον ιό που έχουν χρόνιες ιατρικές παθήσεις ή που εμπίπτουν σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Οι πληροφορίες για τις υποθέσεις ανά ταχυδρομικό κώδικα είναι πλέον διαθέσιμες.

Τα τελευταία δεδομένα της Αριζόνα

Από το πρωί της Πέμπτης, η πολιτεία ανέφερε συνολικά θανάτους από αυτές τις κομητείες: 115 στη Maricopa, 70 στην Pima, 32 στο Coconino (οι αξιωματούχοι της κομητείας ανέφεραν προηγουμένως 35), 13 στο Navajo, οκτώ στο Pinal, πέντε στο Apache και τρεις στο Mohave.

Η Yavapai, η Yuma και η La Paz ανέφεραν από έναν θάνατο την Τετάρτη. Οι πληροφορίες για τους θανάτους σε αυτές τις κομητείες διέφεραν στον ιστότοπο της πολιτείας την Πέμπτη, δείχνοντας λιγότερους από τρεις θανάτους για καθεμία από τις τρεις κομητείες.

Από τις 5.769 περιπτώσεις, το 29% έχει χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, υπέρταση, χρόνια πνευμονική νόσο, χρόνια νεφρική νόσο ή χρόνια ηπατική νόσο. Επιπλέον, το 43% όλων των περιπτώσεων θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», που σημαίνει ότι το άτομο είναι είτε άνω των 65 ετών είτε έχει χρόνια πάθηση.

Ο ιστότοπος του κρατικού υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι τόσο τα κρατικά όσο και τα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν ολοκληρώσει συνολικά 58.697 τεστ για COVID-19, σύμφωνα με τον αριθμό που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στον ιστότοπο του οργανισμού.

Τα περισσότερα τεστ COVID-19 επανέρχονται αρνητικά, δείχνει ο πίνακας ελέγχου της πολιτείας, με το 9% των τεστ να είναι θετικά.

Αυξάνονται τα κρούσματα σε άλλες κομητείες

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πολιτείας της Πέμπτης, η κομητεία Pima ανέφερε 1.026 εντοπισμένα κρούσματα. Η κομητεία Navajo ανέφερε 564 περιπτώσεις, ενώ η Κοκονίνο ανέφερε 372. Η κομητεία Pinal ανέφερε 303, η κομητεία Apache ανέφερε 268, η κομητεία Yavapai ανέφερε 75, η κομητεία Mohave ανέφερε 69 και η κομητεία Yuma ανέφεραν 39 (οι αξιωματούχοι της κομητείας ανέφεραν προηγουμένως 42).

Η κομητεία Cochise ανέφερε 31 κρούσματα, η κομητεία Santa Cruz ανέφερε 28, η κομητεία Gila ανέφερε 12, η ​​κομητεία La Paz ανέφερε έξι (οι αξιωματούχοι της κομητείας ανέφεραν προηγουμένως επτά), η κομητεία Graham ανέφερε τέσσερις και η κομητεία Greenlee ανέφερε δύο, σύμφωνα με τους αριθμούς της πολιτείας.

Όλες οι κομητείες εκτός από την Cochise, τη Santa Cruz και το Greenlee είδαν αύξηση στον αριθμό τους από την Τετάρτη.

Το Έθνος Ναβάχο ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι είχε 1.360 εντοπισμένα κρούσματα, με 52 επιβεβαιωμένους θανάτους. Από τα 1.360 κρούσματα, τα 866 αφορούν κατοίκους σε φυλετικές εκτάσεις στις κομητείες της Αριζόνα. Το Έθνος Ναβάχο περιλαμβάνει τμήματα της Αριζόνα, του Νέου Μεξικού και της Γιούτα.

35 περιπτώσεις στις φυλακές της Αριζόνα

Ο ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου του Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών της Αριζόνα ανέφερε ότι 35 κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 από την Τετάρτη. Τα 35 κρούσματα βρίσκονται σε αυτές τις τέσσερις εγκαταστάσεις: 23 στη Φλωρεντία, έξι στο Marana, πέντε στο Eyman και ένα στο Tucson.

Το τμήμα είχε εξετάσει 172 κρατούμενους μέχρι την Τετάρτη, με 122 αρνητικά κρούσματα και 15 σε εκκρεμότητα σε συνολικό πληθυσμό άνω των 41.500.

Τόσο οι νόμιμες όσο και οι μη νόμιμες επισκέψεις έχουν ανασταλεί έως τις 13 Μαΐου, οπότε το τμήμα θα επανεκτιμήσει. Το τμήμα είπε ότι η CenturyLink παρέχει στους κρατούμενους δύο επιπλέον κλήσεις διάρκειας 15 λεπτών δωρεάν κατά τη διάρκεια κάθε εβδομάδας που περιορίζεται η επίσκεψη.

Επικοινωνήστε με τον δημοσιογράφο στο Alison.Steinbach@arizonarepublic.com ή στο 602-444-4282. Ακολουθήστε την στο Twitter @alisteinbach .

Υποστηρίξτε την τοπική δημοσιογραφία. Εγγραφείτε στο azcentral.com σήμερα.

Αξιωματούχοι υγείας της Αριζόνα δήλωσαν την Τρίτη ότι ένα δεύτερο άτομο βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό και τα αποτελέσματα αποστέλλονται για επιβεβαίωση στα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Υπηρεσιών Υγείας της Αριζόνα ενημέρωσε τη διαδικτυακή του σελίδα πληροφοριών για τον κορωνοϊό λίγο μετά τις 9 το πρωί με το εύρημα.

Το κρούσμα αναφέρεται ως «υποτιθέμενο θετικό», που σημαίνει ότι ένα τεστ για τον κορωνοϊό που στάλθηκε σε εργαστήριο δημόσιας υγείας ήταν θετικό και το CDC θα διεξαγάγει περαιτέρω εξετάσεις για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο ασθενής είναι ένας άνδρας της κομητείας Maricopa στα 20 του. Δεν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναρρώνει στο σπίτι του, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της κομητείας Maricopa.

Ο άνδρας είχε επαφή με ένα άτομο που βρέθηκε θετικό αφού ταξίδεψε σε μια περιοχή έξω από την Αριζόνα όπου είχε εξαπλωθεί ο ιός, δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν αντιμετωπίσει επικρίσεις για την αργή ανάπτυξη των δοκιμών, η οποία μπορεί να έχει καθυστερήσει τις διαγνώσεις και να έχει επιτρέψει στον ιό να εξαπλωθεί μακρύτερα. Το CDC είπε ότι όλα τα κρατικά και τοπικά εργαστήρια δημόσιας υγείας και τα εξειδικευμένα ιδιωτικά εργαστήρια θα πρέπει να υποβληθούν στις εξετάσεις που χρειάζονται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ο κυβερνήτης Doug Ducey είπε ότι ο ασθενής συνεργάζεται με αξιωματούχους δημόσιας υγείας για να περιορίσει την εξάπλωση.

«Οι υπηρεσίες υγείας συνεργάζονται με το άτομο για να καταλάβουν όλους με τους οποίους ήρθαν σε επαφή, ώστε να υπάρξουν ιατρικές υποδείξεις και για αυτούς», είπε ο Ντούσι στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Η πολιτεία είναι σε θέση να δοκιμάζει 450 δείγματα την ημέρα, περισσότερα από αυτά που χρειάζονται σήμερα, και εργάζεται για να επεκτείνει την ικανότητα δοκιμών της, είπε ο Ducey.

Το κρατικό εργαστήριο δημόσιας υγείας ξεκίνησε τις δοκιμές για COVID-19 τη Δευτέρα και εντόπισε το δεύτερο κρούσμα την ίδια μέρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Από τότε οι αξιωματούχοι πήραν συνέντευξη από στενές επαφές του άνδρα και συνέστησαν να παρακολουθούν τα συμπτώματα και να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες με βάση τον κίνδυνο έκθεσης.

Υπήρξε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Αριζόνα.

Αυτός ο ασθενής ήταν ένας άνδρας στα 20 του, μέλος της κοινότητας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αριζόνα και ταξίδευε στη Γουχάν της Κίνας, πριν από τη διάγνωσή του στην κομητεία Maricopa.

Απελευθερώθηκε από την απομόνωση τον Φεβρουάριο, 26 ημέρες μετά τη διάγνωση.

ΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ: Απαντήσεις σε 10 μεγάλες ερωτήσεις σχετικά με τον νέο κορονοϊό

Ο δημοσιογράφος της Αριζόνα Republic Andrew Oxford συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Επικοινωνήστε με τον δημοσιογράφο στη διεύθυνση bfrank@arizonarepublic.com ή 602-444-8529. Ακολουθήστε την στο Twitter @brieannafrank .

Υποστηρίξτε την τοπική δημοσιογραφία. Εγγραφείτε στο azcentral σήμερα.

Τώρα μια νέα τραγωδία μαστίζει το Έθνος Ναβάχο: Η έλλειψη τρεχούμενου νερού συμβάλλει στην ασθένεια και τον θάνατο.

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού σάρωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγα μέρη επλήγησαν περισσότερο από τη γη των Ναβάχο. Τα 24.700 τετραγωνικά μίλια του είναι αραιοκατοικημένα, με μόνο 175.000 Ναβάχο πολίτες να ζουν σε μια περιοχή στο μέγεθος της Δυτικής Βιρτζίνια.

Contents