Αυτό χρηματοδοτείται και συντονίζεται και είναι στρατηγικό», είπε.

"Δεν λέω ότι τα σχολεία δεν έχουν ρόλο στο να διδάσκουν στα παιδιά τι είναι κατάλληλο. Θυμάμαι όταν ήμουν στο γυμνάσιο έλεγαν ότι δεν μπορούσαμε να έχουμε μπλουζάκια με βωμολοχίες. Αυτό ήταν μάλλον ένα καλό μάθημα να μάθουν», είπε. «Δεν είναι ότι τα σχολεία δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ενδυματολογικό κώδικα, αλλά βλέπεις αυτές τις πολύ έντονες διαφορές στον βαθμό στον οποίο αστυνομεύονται τα σώματα αγοριών και κοριτσιών».

Ο Mason σημειώνει επίσης ότι οι ενδυματολογικοί κώδικες μπορεί να είναι ιδιαίτερα τιμωρητικός για τα έγχρωμα κορίτσια, των οποίων το σώμα ελέγχεται περισσότερο από τα λευκά κορίτσια. Μια μελέτη του 2017 από το Νομικό Κέντρο της Τζορτζτάουν για τη Φτώχεια και την Ανισότητα διαπίστωσε ότι οι ενήλικες βλέπουν τα μαύρα κορίτσια λιγότερο αθώα από τα λευκά συνομήλικά τους, ειδικά μεταξύ 5 και 14 ετών. Οι ενήλικες πιστεύουν επίσης ότι τα μαύρα κορίτσια γνωρίζουν περισσότερα για το σεξ.

Επικίνδυνος και επώδυνος έλεγχος κατά την εφηβεία

Ο έλεγχος ξεκινά συνήθως στην εφηβεία, όταν το σώμα των κοριτσιών αρχίζει να αλλάζει και να ωριμάζει. Το βλέπουμε στα τροπάρια στην τηλεόραση –ένας πατέρας που βιάζεται να καλύψει μια έφηβη κόρη με μαγιό– ή στην ηθικολογία γύρω από το ποια ρούχα είναι κατάλληλα για τις νεαρές γυναίκες να φορούν.

«Νομίζω ότι στέλνει το μήνυμα ότι τα κορίτσια μας πρέπει να ντρέπονται για το σώμα τους που μεγαλώνει και νομίζω ότι αυτό είναι ένα φρικτό μήνυμα να στείλουμε σε αυτά τα νεαρά κορίτσια που περνούν αυτές τις αλλαγές», είπε η Άντριαν Μπάρτλετ, μητέρα ενός από τους φοιτήτριες στο Bartram Trail των οποίων η φωτογραφία άλλαξε.

Ο Kjerstin Gruys, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, του Ρίνο, του οποίου η έρευνα επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ της σωματικής εμφάνισης και της κοινωνικής ανισότητας, είπε ότι η επεξεργασία αυξάνει την υπερ-ορατότητα του σώματος των κοριτσιών, κάτι που είναι άβολο και συχνά επώδυνο για τα νεαρά κορίτσια να πλοηγούνται. Οι επεξεργασίες του σχολείου –που ήταν αδέξιες και αξιοσημείωτες– προσέλκυσαν μόνο περαιτέρω ανεπιθύμητη προσοχή.

"Απλώς ξεχωρίζει πραγματικά τις γυναίκες για την εμφάνισή τους και την υποτιθέμενη σεξουαλικότητά τους. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να σεξουαλοποιούμε τόσο πολύ το στήθος", είπε. «Ο έλεγχος στα σώματα των κοριτσιών είναι πραγματικά τοξικός».

«Το λουράκι του σουτιέν μου φαίνεται; Φαίνεται η διάσπαση μου; είναι εξαντλητικό’

Έρευνες δείχνουν ότι η εφηβεία είναι μια κομβική περίοδος για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης. Η υπερβολική εστίαση στην εμφάνιση ενός νεαρού ατόμου μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του σώματός του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Saguy είπε ότι το μήνυμα που στέλνει το σχολείο έχει επικίνδυνες συνέπειες για τις μαθήτριες σε μια περίοδο της ζωής τους που είναι ήδη απίστευτα ευάλωτες. Η εφηβεία είναι μια ευαίσθητη περίοδος κατά την οποία τα παιδιά πειραματίζονται με την εμφάνισή τους, με το πώς θέλουν να φαίνονται και να αισθάνονται καθώς κινούνται στον κόσμο.

Ο Saguy και ο Mason σημειώνουν και οι δύο ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τα κορίτσια να βρουν ρούχα που δεν είναι σεξουαλικά. Οι επιλογές για τα κορίτσια, αν είναι μέτρια στιλάτα, είναι συχνά αποκαλυπτικές. Τα πουκάμισα με ρουφηξιά είναι παντού στο Tik Tok και στο Instagram.

"Είναι απλώς αυτός ο πρόσθετος φόρος στην ψυχή των γυναικών, που εκτός από οτιδήποτε άλλο πρέπει να ανησυχούν, πρέπει επίσης να αναρωτιούνται: "Πώς μοιάζω; Πώς με αντιλαμβάνονται; Φαίνεται το λουράκι του σουτιέν μου; φαίνεται το ντεκολτέ μου; Πώς φαίνομαι στους άλλους;» Είναι εξαντλητικό», είπε ο Saguy.

Welltone: Η καλύτερη επιλογή για τη διαχείριση της υπέρτασης, αποκλειστικά στη διεύθυνση https://welltone-website.com/el/ .

Το να είσαι έφηβο κορίτσι είναι μπερδεμένο και συντριπτικό, ειδικά όταν λαμβάνεις ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το πώς να είσαι ένα κορίτσι που θαυμάζουν οι ενήλικες, που επιθυμούν τα αγόρια και που νιώθουν αληθινά με τον εαυτό τους. Οι ειδικοί λένε ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι ρόλο πρέπει να παίξουν τα σχολεία σε αυτό, αλλά αυτό που ο Mason βρίσκει ενθαρρυντικό είναι ότι φαίνεται ότι περισσότεροι μαθητές και οι γονείς τους βλέπουν την αδυναμία των θέσεων των κοριτσιών.

«Νομίζω ότι αυτός είναι ένας τομέας όπου έχουμε δει πολλές νεαρές έφηβες φεμινίστριες να γίνονται πραγματικά φωνητικές», είπε. "Τα νεαρά κορίτσια έχουν τώρα μια πολύ καλύτερη αίσθηση του πόσο μπερδεμένο είναι αυτό και ότι μπορούν να ανταποδώσουν χειροκροτήματα. Νομίζω ότι ένα άλλο σημαντικό μέρος της ιστορίας είναι ότι τα κορίτσια, με την υποστήριξη των οικογενειών τους, υποχωρούν σε αυτό και λένε: "Όχι , το σώμα μου δεν είναι το πρόβλημα εδώ».

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

  • Αντίο γόβες, hello ‘lady-stache’: Πολλές γυναίκες εγκαταλείπουν οριστικά τις ρουτίνες ομορφιάς
  • Τα καλσόν της Τζιλ Μπάιντεν και γιατί η κοινωνία έχει εμμονή με το τι φορούν οι ηλικιωμένες γυναίκες
  • Η θετικότητα του σώματος είναι παντού, αλλά είναι για όλους;
  • Η εικόνα που η Khloe Kardashian δεν ήθελε να δεις και η πίεση να δείχνεις τέλεια

Η δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση μεταξύ του Johnny Depp και της Amber Heard απέκτησε μια πολιτιστική σημασία για την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν απροετοίμαστοι. Έγινε καθημερινά πρωτοσέλιδα, κυριάρχησε στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και είχε ως αποτέλεσμα τον «παγκόσμιο εξευτελισμό» μιας γυναίκας που ισχυριζόταν κακοποίηση, μια ταπείνωση που υποσχέθηκε ο Ντεπ σε ένα κείμενο του 2016, αφού ο Χερντ εξασφάλισε περιοριστική εντολή εναντίον του.

Μετά από μια πολυαναμενόμενη ετυμηγορία την Τετάρτη, στην οποία ο Ντεπ κέρδισε τη αγωγή του για συκοφαντική δυσφήμιση και η Χερντ κέρδισε εν μέρει την ανταγωγή της, το κοινό συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με τις δυνάμεις που ευθύνονται για το θέαμα που μεταδόθηκε ζωντανά, αν το #MeToo είναι νεκρό ή ζωντανό και, οι περισσότεροι Είναι σημαντικό, πώς η δίκη θα επηρεάσει τους επιζώντες χωρίς φήμη, λίγη δύναμη και πολύ λιγότερα χρήματα από τις διασημότητες σε αυτήν την περίπτωση.

«Δεν νομίζω ότι όταν ξεκίνησε η δοκιμή, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούσαν ότι γινόταν αυτή η σημαντική πολιτιστική στιγμή», είπε η Jaclyn Friedman, συν-εκδότης του «Believe Me: How Trusting Women Can Change the World». "Αλλά μισώ πραγματικά ότι αυτό έγινε δημοψήφισμα για το #MeToo. Το #MeToo ήταν μια μεγάλη στιγμή στα μέσα ενημέρωσης. Ήταν ένα hashtag. Είναι πλέον ένας οργανισμός. Είναι σημαντικό, αλλά το έργο κατά της έμφυλης βίας ήταν ένα κίνημα για δεκαετίες. αν όχι αιώνες, και θα συνεχιστεί. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα επηρεάσει τα πραγματικά θύματα».

Ανάλυση: Η Άμπερ Χερντ, ο Τζόνι Ντεπ και ποιος επιλέγουμε να πιστέψουμε

Οι ειδικοί λένε ότι η υπόθεση –τόσο η ετυμηγορία όσο και το γύρω τσίρκο των μέσων ενημέρωσης– είναι μια απώλεια για τους επιζώντες της ενδοοικογενειακής βίας και της ελευθερίας του λόγου και μια νίκη για τις δυνάμεις των προνομίων και της πατριαρχίας. Η πορεία της υπόθεσης αιφνιδίασε πολλούς υποστηρικτές της ενδοοικογενειακής βίας, δεδομένου ότι ακολούθησε την απώλεια της αγωγής του για συκοφαντική δυσφήμιση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένας δικαστής του Λονδίνου βρήκε ότι τα λόγια μιας βρετανικής εφημερίδας που αποκαλούσε τον Ντεπ «δάρτη της γυναίκας» ήταν «ουσιαστικά αληθινά». Η υπόθεση έφτασε επίσης σε μια περίοδο που οι υποστηρικτές κατά της βίας με βάση το φύλο στις ΗΠΑ απασχολούνταν σε μεγάλο βαθμό με μια διαρροή του Ανωτάτου Δικαστηρίου που υποδηλώνει ότι η άμβλωση θα μπορούσε να ανατραπεί.

Ορισμένοι συνήγοροι θυμάτων λένε ότι μετάνιωσαν που δεν αναγνώρισαν νωρίς πόσο περίπλοκες και οργανωμένες ήταν οι προσπάθειες να διαστρεβλωθούν τα γεγονότα της υπόθεσης καθώς και να διαιωνιστούν μύθοι για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση, που επηρέασαν το κοινό και που νομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι μπορεί να επηρέασαν μια αδέσμευτη κριτική επιτροπή. πήγαιναν σπίτι στις οικογένειές τους, τηλέφωνα και τηλεοράσεις κάθε βράδυ.

Ένας τίτλος στο άρθρο της αρθρογράφου κοινής γνώμης των «New York Times», Μισέλ Γκόλντμπεργκ στη δίκη τον περασμένο μήνα έγραφε «Η Άμπερ Χερντ και ο θάνατος του #MeToo». Μετά την ετυμηγορία, η Meghan McCain έγραψε στο Twitter το #MeToo is dead." Η ακτιβίστρια Tarana Burke, η οποία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το hashtag πριν από περισσότερα από 10 χρόνια για να τονίσει τις εμπειρίες φτωχών νεαρών έγχρωμων γυναικών που είχαν κακοποιηθεί, διαφώνησε έντονα.

Ανάλυση: Οι μαύρες γυναίκες και τα κορίτσια αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις σχετικά με τη σεξουαλική θυματοποίηση

#MeToo: Η πρόοδος υστερεί μεταξύ των Αμερικανών της εργατικής τάξης και των έγχρωμων γυναικών

"Όταν παίρνεις την ετυμηγορία που θέλεις, "το κίνημα λειτουργεί" – όταν δεν το κάνεις, είναι νεκρό. "Όταν ο Γουάινστιν πήγε στη φυλακή ήταν, "και εγώ κερδίζω!" Όταν ο Κόσμπι γύρισε σπίτι, ήταν "Τι χτύπημα, κι εγώ χάνω!" έγραψε στο Twitter. "Δεν μπορείς να μας σκοτώσεις. Είμαστε πέρα ​​από το hashtag. Είμαστε ένα κίνημα."

«Οι άνθρωποι θέλουν να με σκοτώνουν κάθε μέρα»

Οι περισσότερες επικρίσεις γύρω από την υπόθεση επικεντρώθηκαν στους τρόπους με τους οποίους μετατράπηκε σε θέαμα των μέσων ενημέρωσης. Η Thomas είπε από όσα παρατήρησε η οργάνωσή της, αυτό δεν ήταν τυχαίο.

Ανάλυση: Πριν πάρει θέση η Amber Heard, ο Johnny Depp κέρδισε ήδη

"Αυτή δεν είναι κάποια οργανική λειτουργία του ενδημικού σεξισμού και του μισογυνισμού στην κοινωνία που σηκώνει το άσχημο κεφάλι της. Αυτό χρηματοδοτείται και συντονίζεται και είναι στρατηγικό", είπε.

Στο TikTok, το hashtag #JusticeForJohnnyDepp έχει 19,5 δισεκατομμύρια προβολές, ενώ το #JusticeForAmberHeard έχει 75 εκατομμύρια.

Η Τόμας είπε ότι η οργάνωσή της παρακολουθούσε καθώς ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ανδρών στη μανόσφαιρα, που ορίζεται από το Southern Poverty Law Center ως «ένας αστερισμός ιστοσελίδων κατά των γυναικών, subreddits, blogs και φόρουμ» υποστήριζαν τον Depp και διέδιδαν επιθετικό περιεχόμενο για τον Heard στο διαδίκτυο. Μια έρευνα του Vice που δημοσιεύθηκε τον Μάιο διαπίστωσε ότι το Daily Wire του Ben Shapiro ξόδεψε χιλιάδες δολάρια για την προώθηση διαφημίσεων με προκατάληψη κατά της Heard. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Χερντ είπε ότι μια «εκστρατεία που συντονίστηκε από τον Ντεπ αντηχούσε καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» την έκανε να φοβάται για τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού της.

«Με παρενοχλούν, με ταπεινώνουν, με απειλούν, κάθε μέρα», είπε ο Χερντ. «Οι άνθρωποι θέλουν να με σκοτώσουν κάθε μέρα. Οι άνθρωποι θέλουν να βάλουν το μωρό μου στο φούρνο μικροκυμάτων και μου το λένε αυτό».

Ο Τόμας είπε ότι η υποδομή για την εξουδετέρωση αυτού του είδους των επιθέσεων είναι ανεπαρκής. Η νομική ομάδα του Χερντ δήλωσε την Πέμπτη ότι πίστευε ότι ο συντριπτικός όγκος του περιεχομένου υπέρ του Ντεπ, το οποίο συχνά διαιωνίζει αχαλίνωτους μύθους σχετικά με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση, πιθανότατα επηρεάζει την κριτική επιτροπή.

"Πήγαιναν σπίτι κάθε βράδυ. Έχουν οικογένειες. Οι οικογένειες είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχαμε ένα διάλειμμα 10 ημερών στη μέση λόγω της δικαστικής διάσκεψης. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχαν επηρεαστεί από αυτό", ο δικηγόρος της Χερντ Η Elaine Bredehoft είπε στην εκπομπή «Today».

Η Jennifer Becker, νομική διευθύντρια στο Legal Momentum και πρώην εισαγγελέας για σεξουαλικά εγκλήματα και κακοποίηση παιδιών στη Νέα Υόρκη, είπε ότι δεν ήταν έκπληξη που η κριτική επιτροπή δεν κατασχέθηκε, δεδομένου ότι η κατάσχεση είναι εξαιρετικά σπάνια. Η δικηγόρος και η συνήγορος των δικαιωμάτων των θυμάτων Shari Karney , η οποία είπε ότι παρακολούθησε την πλειοψηφία της δίκης σε πραγματικό χρόνο, είπε ότι σε αυτή την υπόθεση πιστεύει ότι η κατάσχεση ήταν δικαιολογημένη.

"Υπήρχε μια αποσύνδεση μεταξύ αυτού που παρατηρούσα στη δίκη και αυτού που συνέβαινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ήταν σαν χωριστά σύμπαντα", είπε.

Με τις αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση, το «κίνητρο είναι ο εκφοβισμός, η παρενόχληση και η προσπάθεια φίμωσης»

Μετά την ετυμηγορία, η Χερντ κυκλοφόρησε μια δήλωση λέγοντας ότι «είναι συντριμμένη που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και επιρροή του πρώην συζύγου μου». Είπε ότι ήταν «ακόμα πιο απογοητευμένη με τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες».

Η Μπέκερ είπε ότι τα τελευταία χρόνια, έχει δει εκθετική αύξηση στις αγωγές για αντίποινα για συκοφαντική δυσφήμιση που ασκήθηκαν εναντίον επιζώντων επειδή μιλούσαν με τρόπους που θα έπρεπε να προστατεύονται. Έχει δει έναν επιζώντα σε μια πανεπιστημιούπολη κολεγίου να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση μετά την αναφορά της σεξουαλικής επίθεσης που ξεκίνησε μια έρευνα για τον τίτλο IX. Αυτήν τη στιγμή έχει έναν πελάτη να μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή μίλησε σε ακρόαση της υποεπιτροπής του Κογκρέσου.

"Αυτό που παρατηρήσαμε για πολλές από αυτές τις αγωγές αντιποίνων είναι η αξία της αγωγής δεν είναι το κίνητρο. Το κίνητρο είναι ο εκφοβισμός, η παρενόχληση και η προσπάθεια φίμωσης", είπε.

Νομικοί εμπειρογνώμονες που εργάζονται με επιζώντες κακοποίησης λένε ότι ανησυχούν για τον αντίκτυπο της υπόθεσης στους επιζώντες, οι οποίοι κάνουν πάντα έναν διανοητικό υπολογισμό σχετικά με τους κινδύνους και το κόστος της εμφάνισης. Ανησυχούν ότι τα θύματα θα δυσπιστούν περαιτέρω το δικαστικό σύστημα, είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν περιοριστική εντολή είτε να κινήσουν διαδικασίες διαζυγίου. Υποστηρίζουν ότι αποτελεί προηγούμενο να μηνύσουν ένα θύμα για να σιωπήσουν.

«Έχει μια ανατριχιαστική επίδραση στα θύματα, επειδή αυτό που θα αντιμετωπίσετε ως θύμα είναι υποτιμητικό, απιστευμένο, δυσπιστία, έλλειψη σεβασμού», είπε ο Karney. «Στο τέλος της ημέρας, νιώθω ότι κανείς δεν κερδίζει».

Σε δήλωσή της την Πέμπτη, ο Εθνικός Συνασπισμός κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας είπε ότι είναι «τρομακωμένος» από την ετυμηγορία και καταδίκασε τη δίκη ως «ψυχαγωγία», παρομοιάζοντάς την με άλλες υψηλού προφίλ υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένης της Λορένα Μπόμπιτ, της υπόθεσης OJ Simpson , η δολοφονία της Laci Peterson και η επίθεση του Chris Brown στη Rihanna.

«Είμαστε μάρτυρες σε πραγματικό χρόνο ενός θύματος που εκπέμπει γκάζι, μια κοινή τεχνική που χρησιμοποιείται για να χειραγωγήσει άλλους, συγκεκριμένα συστήματα για την εσφαλμένη αναγνώριση ενός θύματος για έναν θύτη και ενός θύτη για ένα θύμα», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τη βία από στενούς συντρόφους στο TikTok»

Ο Ντεπ μηνύθηκε επιτυχώς από τον Χερντ επειδή έγραψε σε ένα άρθρο της Washington Post του 2018 ότι «πριν από δύο χρόνια, έγινα δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπούσε την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και ένιωσα την πλήρη οργή της κουλτούρας μας για τις γυναίκες που μιλούν ανοιχτά».

Contents